Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-0

Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-0 (25-12, 25-21, 25-20).

Ottelutapahtuman aluksi peliareenalla kajahti komeasti yhteisesityksenä itsenäisyytemme kunniaksi Maamme-laulu. Itse ottelussa LP Kangasala paransi otteitaan pelin edetessä, mutta se ei riittänyt Pölkky Kuusamoa vastaan, vaan Pölkky väänsi taululle tylyt 3-0 lukemat.

Ensimmäinen erän alkuun kotijoukkueen libero Emmi Huovinen teki yhdenkäden pistepelastuksen, mikä kannusti kotijoukkueen hyvään taisteluun ja selkeään 25-12 erävoittoon. Pölkylle tuli erässä 8 torjuntapistettä, joista kaksi nappasi passari Iida Paananen.

Toisessa erässä vierailija LP Kangasala paransi peliään selkeästi johtaen erän puolivälissä 13-14. Libero Tiiamari Sievänen puolestaan piti vierasjoukkuetta hyvin pelissä mukana. Erän loppu Pölkyn vahvalla hyökkäyspelillä kotijoukkueelle 25-21.

Vierasjoukkue löysi vielä kolmanteen erään yhden vaihteen lisää. Kentälle tullut Nette Tuominen esitti hyviä suorituksia hyökkäyksessä ja syöttöruudussa. LP Kangasala vei erää muutaman pisteen etumatkalla vielä tilanteessa 13-17. Tämän jälkeen nähtiin varsinainen taistelupallo, joka haettiin kaukaa päätyrajan takaa ja sekös sytytti kotijoukkueen ja yleisön liekkeihin. Tämän jälkeen Pölkky osoitti vahvuutensa kääntämällä erän lopun edukseen. Olena Prokopenkon kolmen pistesuorituksen perään Fatou Diouck takoi erävoiton 25-20 Pölkylle.

Pölkyn parhaana palkittiin Julia Vorona, joka teki joukkueensa parhaat pisteet 14/+7. Vorona kantoi isoa roolia myös syötön vastaanotossa (26/50%). LP Kangasalan parhaana palkittiin Salla Karhu pisteillä 14/+8. Pölkyn keskipelaajat hyökkäsivät hurjilla tehoilla: Mariia Russman 78 % (9/7) ja Iida-Emilia Kivimurto 70 % (10/7). Torjunnat Pölkylle 12-7.

Marko Kaakinen, päävalmentaja Pölkky Kuusamo:
– Kaksi ensimmäistä erää pelattiin etukäteissuunnitelman mukaan. Olimme katsoneet tarkkaan vastustajan hyökkäyssuunnat ja pidimme pelin hyvin hallinnassa. Vastustajan hakkurin ja passarin vaihto muutti pelin kulkua ja kesti vähän aikaa oppia uudestaan peliin kiinni. Syöttö oli meillä kohtalainen ja hyökkäyspeliimme olen tyytyväinen. Kolmas erä oli taisteluvoitto ja yleisö oli hyvin pelissä mukana.

Julia Vorona, Pölkky Kuusamo:
– Hyvä peli meiltä tänään ja olen tottakait onnellinen voitostamme. Valmentajan taktiikkaa pyrimme noudattamaan.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja LP Kangasala:
– Onnittelut Kuusamolle hienosta pelistä. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä ja olimme perässä pelin kaikilla osa-alueilla. Hyvä tunnelma oli hallissa eikä tällaista yleisöä ole monessa paikassa.