Skip to main content

Pölkky – LiigaPloki 3-1

Ploki laittoi tiukasti kampoihin Pölkylle

Pölkky Kuusamo – LiigaPloki 3-1 (19-25, 25-16, 25-22, 28-26).

Pölkky Kuusamon ja LiigaPlokin välillä nähtiin tiukka taistelu, joka päättyi lopulta neljännen erän jatkopalloilla kotijoukkueen 3-1 voittoon. Ensimmäiseen erään Ploki tuli vahvalla itseluottamuksella ja kotijoukkue oli ajoittain hätää kärsimässä.

Erän alku oli tasainen, mutta vierasjoukkue meni pian karkumatkalle 5-9. Lotta Piesasen vahvalla nelospaikan pelaamisella ja Me’Ashahin keskihyökkäyksillä Pölkky kavensi tilanteeksi 7-9. Pölkky tasoitti Kenzie Filerin vastapallohyökkäyksellä 10-10:een ja meni Iida Paanasen torjuntapisteellä ohi. Olena Prokopenko laittoi korkeasta hihapassista painavan juntan ja LiigaPloki otti aikalisän kahden pisteen tappiolla 12-10. Jukka Koskisen ottamalla erän toisella aikalisällä kotijoukkue johti vielä 17-13, mutta takakentän vaihtokierroksen jälkeen Deprece Washington sekä hakkuri Tamara Kmezic onnistuivat mainiosti useilla pistesuorituksilla. Onnistumiset saivat vierasjoukkueen pelin rullaamaan ja erä päättyikin Washingtonin hyökkäyspisteeseen 19-25.

Ottelun toinen erä pelattiin kokonaisuudessaan kotijoukkueen johtoasemassa. Ensimmäisen pisteen tappoi Prokopenko ja eräpallotilanteen päätti Filer sijoituspallolla 25-16.

Myöskin kolmannessa erässä kotijoukkuen Lotta Piesanen esitti oivaa pelivirettä vastaanoton lisäksi onnistuneilla nelospaikan hyökkäyksillä sekä vaikealla aloitussyötöllä. Iidan nopeatempoinen passi jätti vastustajan torjuntaan hyvinkin pallon mentäviä välejä ja Lotta päätti hyökkäyksiä hyvillä tehoilla. Molempien joukueiden liberot puolustivat hyvin tonttiaan, mutta vastaanoton onnistumiset olivat hieman alavireiset. Pölkky johti erää teknisellä aikalisällä 14-10 ja edeltäneen pallon Amanda Love katsoi tarkasti päästäen sen sivurajan ulkopuolelle. Kotijoukkeen hakkuri Essi Helminen hyökkäsi onnistuneen suorituksen jälkeen rajojen ulkopuolelle ja Tuomas Alatalo kutsui joukkonsa aikalisälle tilanteessa 17-14. Ploki kavensi eron yhteen pisteeseen Anniina Matalamäen kahdella ässäsyötöllä. Jukka Koskinen otti toisen aikalisän tulostaulun lukemissa 20-17, mutta kolmen pisteen ero piti ja Essi Helminen päätti erän lukemiin 25-22.

Neljännessä erässä nähtiin ottelun lopullinnen ratkaisu vasta jatkopalloja pelaten. Pölkky oli vielä 11-14 tappiolla, mutta ajoi takamatkaa kiinni piste kerrallaan kunnes oltiin tasatilanteessa Washingtonin syöttövirheen jälkeen 16-16. Sen jälkeen erää pelattiin vaihtopalloilla eikä Ploki suostunut vähällä häviöön. Erä ja ottelu päättyi ottelussa suurimman pistemäärän (20 pist.) tehneen Olena Prokopenkon torjuntaan 28-26.

Vilma Ruuska, LiigaPloki:
-Vielä olisi voinut tiukempikin tulla, oma pelaaminen jäi vastaanotosta kiinni ja ei oikein päästy peliin mukaan, vastasi Vilma kysymykseen ottelun tiukkuudesta.

-Olemme kehittyneet joukkueena ja saaneet joukkuepeliä paremmaksi.

-Enemmän pitää saada rohkeutta omaan hyökkäämiseen. Vastaanotto ihan hyvällä tasolla (53 %).

Lotta Piesanen, Pölkky:
-Kausi on alkanut kahdella voitolla ja tänään kolmen pisteen voitto. Oma pelin taso pitää saada hyvin pysymään koko pelin ajan, mutta pelin alkupuoleen olen tyytyväinen.

-Peli oli parempi kuin viime viikolla WoVoa vastaan ja tytöillä pysyi hyvin pää kasassa, eikä hyydytty vaikka vastustaja sai muutaman pisteen putkia.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:
– Aika ajoin olimme vastaanoton kanssa ongelmissa Pölkyn hyvän syötön takia. Turhaan pehmennytään hyökkäyspelissämme.

– En voi olla tyytymätönkään peliimme. Alokasmaisia virheitä ja ehkä emme sitten ansainneet enempää.

– Pelin taso oli kovempi aikaisempiin peleihimme verrattuna. Eka erä tultiin takaa, mutta Pölkky vei peliä. Tänään ei tullut pisteitä, mutta huomenna sitten yritämme saada lisäpisteitä.

Tuomas Alatalo, Pölkky:
– Toinen voitto kotona ja kolmen pisteen voitto tiukan taistelun jälkeen. Ploki piti meitä tosi ahtaalla.

– Jukka on tehnyt hyvää työtä. Ihan eri peliä kuin harjoituspeleissä.

– Omaan peliin olen tyytyväinen, ei notkahdeta vaikeissakaan paikoissa. Neljännessä noustiin takaa ja se kertoo joukkueen hyvästä henkisestä tilasta. Hyvä startti kauteen.