Pölkky – ArVo 3-2

Pölkky Kuusamo ja Arctic Volley jatkoivat kevään pudotuspelimeiningissä

Pölkky ja ArVo kävivät tasaisen viisieräisen taistelun, joka kääntyi vieraiden vahvan alun jälkeen kotijoukkueen 3-2 voitoksi erin 22-25, 24-26, 25-22, 25-22, 15-7.

Pölkky teki ensimmäiseen erään neljä syöttövirhettä ja ArVo puolestaa yhdellä syöttövirheellä kuusi ässää. Pölkky oli vastaanotossa vaikeuksissa ja Jenni Jantunen teki viisi perättäistä pistettä syötöillä vieden vieraat 5-7 johtoon. Sotiris Gkotsis otti sen perään ensimmäisen aikalisän. Pölkky johti erää vieraiden kahden perättäisen virheen jälkeen 15-10. Sarah Glinn toi joukkueensa kahdella perättäisellä pisteellä tasalukemiin 19-19. Iida Mikkonen päätti erän ArVolle syöttöpisteellä lukemiin 22-25.

Kotijoukkueen vastaanotto parani toiseen erään ja oli 52 %. Erä meni vieraille, vaikka heidän vastaanotto oli vain 15 %. Pölkky auttoi vastustajaa seitsemällä hyökkäys- ja neljällä syöttövirheellä. Toinen erä ArVolle Glynnin vahvalla pelillä 24-26.

Pölkky sai kolmanteen erään hyökkäyspeliään kulkemaan ja Erin Shomaker takoi erään 10 hyökkäyspistettä 50 % tehokkuudella. Essi Helminen taituroi erään 6 pistettä, joista 5 hyökkäyksellä 56 % tehoin. Shomaker vei kotijoukkueen 23-20 johtoon kahdella perättäisellä pisteellä. Hän myös päätti erän lukemiin 25-22. Pölkky ei taipunut vieraiden hyvän alun jälkeen vaan tuli mukaan peliin.

Kotijoukkueen vastaanotto parani ottelun edetessä ja neljännessä erässä molempien joukkueiden vastaanotto oli hyvällä tasolla 50 %. Pölkyn hyökkäys oli hieman parempi kuin ArVon ja se riitti kääntämään erän kotijoukkueelle. Jukka Lehtonen otti joukkueelleen kaksi perättäistä aikalisää, ensin lukemissa 20-19 Nicoletta Capizzin kovan satasen hyökkäyksen jälkeen ja heti perään oman pisteen jälkeen. Pölkyn hakkuri Paulina Lindberg paransi otteitaan ottelun loppua kohti ja hänen kahdella pisteellä Pölkky pääsi eräpallotilanteeseen 24-22. Shomaker päätti tämänkin erän loppulukemiin 25-22.

Viides erä alkoi ArVon ässäsyötöllä ja syöttövirheellä. Pölkky otti seuraavan pisteen Venla Kujalan torjunnalla. Miia Mäkikyrö tasoitti lukemiksi 2-2. Lindberg sai erässä syötön pysymään tarpeeksi vaikeana ja myös ruudussa. Hänen pitkällä syöttövuorolla Pölkky meni menojaan aina ottelupallolukemiin 14-6, joista viimeisen pisteen teki Roosa Rautio torjunnalla. Ensimmäinen ottelupallo päättyi verkkosyöttöön, mutta hakkuri päätti ottelun seuraavassa pallossa lukemiin 15-7.

MVPt
Erin Shomaker, Pölkky
Sarah Glinn, ArVo

PROlibero Sanna Häkkinen, Pölkky

Sanna Häkkinen, Pölkky:
-Ottelu oli kaksivaiheinen. Emme meinanneet saada omaa peli käyntiin, mutta pikkuhiljaa saimme pitkän erätauon jälkeen kursittua osa-alueita paremmiksi. Pitää vain yrittää auttaa muita vastaanotossa ja oli tiedossa, että Essillä (Helminen) ei ole kosketuksia paljon alla, mutta hienosti hän hoiti tonttinsa. Kahden erän jälkeen saimme torjuntaa paremmaksi ja puolustuskin parantui sen myötä. Emme ole päässeet paljoa kuusikossa pelaamaan, mutta siitä se pikkuhiljaa lähtee.

Neea Luodes, ArVo:
-Tappio harmittaa tietenkin. Oli tosi hyvää peliä puolin ja toisin ja tiukkaa peliä. Oma peli oli alkuun vähän haparoivaa ja heitteli, mutta sitten kun pääsi paremmin peliin niin oma vastaanotto alkoi toimimaan. Tuli tosi kovaa syöttöä. Muutama vaikea hetki, mutta ihan ok peli. Pölkky paransi ottelun loppua kohti, mutta pienestä oli kiinni.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
-Saimme pidettyä itseluottamuksemme kun nousimme 0-2 tappiosta. Pystyimme mukautumaan vastustajan peliin kahden erän jälkeen ja viides erä oli meidän paras. Vastaanottomme oli alussa huonoa ja se on luonnollista, kun olemme päässeet harjoittelemaan kuusikkopeliä vain peleissä. Essi Helmisellä on takana kuuden vuoden pelitauko ja tarvitsemme aikaa etenkin vastaanoton parantamisessa. Meidän pitää mennä yli tästä vaiheesta ja tulla vahvemmiksi.

Jukka Lehtonen, ArVo:
-Olen tosi ylpeä joukkueesta, pelasimme alusta loppuun asti ja uskoimme omaan peliin, vaikka hassuja juttuja välillä tehtiinkin. Meidän vastaanotto oli parasta tälle kaudelle ja se tulee olemaan meidän kulmakivi. Olen pettynyt siitä, että meillä oli mahdollisuus ottaa kolme pistettä kolmannessa ja neljännessä erässä omissa jatkopalloissa. Erot olivat pieniä 20-pisteen jälkeen ja yksittäiset pallorallit ratkaisivat.