Pölkky Kuusamolle tappio ja voitto avausviikonloppuna

Pölkky Kuusamo pelasi lauantaina Kuopiossa viisieräisen ottelun Puijo Wolleyta vastaan ja hävisi niukasti viisieräisen erin 2-3. Ottelusta olivat vaivojen takia poissa Amiya Jones ja Makenzie Harris. Jobin postia tuli lisäksi Cortney VanLiewin loukkaantuessa neljännessä erässä.

Sunnuntaina Muhoksella loppuunmyydyllä Tähtiareenalla pelatussa Pölkyn ensimmäisessä kotiottelussa joukkue taisteli hienosti ja otti revanssin Puijo Wolleysta. Yleisöä oli mukavasti 616 katsojaa ja toivottavasti useasta heistä saatiin uusia lajin harrastajia ja seuraajia.

Pölkky Kuusamo ei lopettanut tänään pelaamista ottelun neljännessä erässä, vaikka joukkueen neljästä yleispelaajasta kolmas, eli Oona Pennanen loukkasi polvensa neljännen erän alkupuolella. Oonan paikan seitsikossa otti libero Venla Pirinen. Puijon peli hajosi hieman ja Pölkky käytti tilaisuutensa vieden neljännen erä ja koko ottelun erin 3-1 (26-24, 20-25, 25-21, 25-19).

Ensimmäistä erää pelattiin tasaisesti 5-5, 7-7 ja 9-9 lukemissa. Venla Kujalan syöttäessä Pölkky pääsi 13-10 johtoon ja Pekka Seppänen otti joukkueelleen aikalisän. Nicoletta Capizzi teki Pölkylle pisteen, minkä vastustajan keskipelaaja Robinson kavensi pisteellä seuraavassa pallossa. Teija Vuorenmaa tasoitti tilanteeksi 15-15. Vuorenmaa syötti kahdella perättäisellä ässällä lukemiksi 19-20, minkä jälkeen Sotiris Gkotsis otti aikalisän. Puijo meni vielä 21-23 johtoon Nes Suboticin pisteellä. Liina Räty teki syöttövirheen ja Pauliina Lindberg tasoitti lukemat 23-23. Pölkyn syöttövirheen jälkeen Puijolla oli eräpallotilanne, jonka Lindberg purki ja syötti perään ässän. Erin Shomaker käytti tilaisuutensa ja ensimmäinen erä Pölkylle 26-24.

Toisen erän alku oli myös tasainen lukemissa 3-3. Pölkyn ensimmäisellä aikalisällä tilanne oli 3-6. Puijo pelasi vahvasti ja oli Pölkyn toisella aikalisällä jo 3-10 johdossa. Ero kasvoi jo kymmeneen pisteeseen lukemissa 10-20, mutta Pölkky onnistui kaventamaan Puijon syöttövirheen, Pennasen pisteen ja Nea Luntamon kahden perättäisen ässän jälkeen lukemiksi 14-20. Ero kaventui vielä pisteellä ja Nea Subotic päätti erän lukemiin 20-25.

Kolmatta erää pelattiin vieraiden hienoisessa johdossa lukemissa 7-10. Pennanen kavensi torjunnalla ja ässäsyötöllä lukemiksi 9-10. Pennanen pudotti pallon keskelle kenttää ja tasoitti tilanteeksi 14-14. Capizzi löi pallon lattiaan ja tilanteeksi 22-19. Pölkyn hyökkäysvirheen ja Puijon syöttövirheen jälkeen lukemat oli 23-20. Erin Shomakerin ässäsyötön jälkeen Pölkky oli eräpallotilanteessa 24-21. Seuraava Shomakerin syöttö pysähtyi verkkoon ja erä päättyi Puijon torjunnan verkkovirheellä Pölkylle 25-21.

Neljännessä erässä nähtiin ottelun kulun kannalta monia käänteitä. Pölkky johti erän alkuun 3-1 ja muutaman pallon jälkeen Puijo johti erää 3-6. Pennasen loukkaantumisen jälkeen Pölkky teki syöttövirheen ja tilanne oli sen jälkeen 5-9. Ero alkoi kutistua Shomakerin kahdella perättäisellä pisteellä, jotka kavensivat tilanteeksi 13-15. Puijon kahden hyökkäysvireen ja Capizzin onnistumisen jälkeen Pölkky meni 16-15 johtoon. Viimeisissä palloissa Pölkyn etukentällä olivat passari Luntamo, yleispelaaja Pirinen ja keskitorjuja Kujala. Pölkyn parhaana palkittu hakkuri Lindberg takoi 6-paikalta pallon kenttään ja ottelupallotilanteeksi 24-19. Erä päättyi Puijon hyökkäysvirheellä lukemiin 25-19 ja ottelu Pölkylle 3-1.

Ottelun jälkeen Pölkyn päävalmentaja Sotiris Gkotsis oli murheellinen joukkueen loukkaantumistilanteesta, mutta onnitteli pelaajia hienosta taistelusta. Pekka Seppänen onnitteli Pölkkyä voitosta ja neljännen erän voitontahdosta.